Bio

  Bio

  • 1. avgust 2012
   Pozdravljeni, sam Tamara Guzelj, direktorica in lastnica podjetja Partner Consulting d.o.o. To je moj osebni blog. Pišem o svoji strasti in veselju: bontonu in poslovnem bontonu.  Sem edini človek, ki ga poznam, ki je že v otroštvu v Bežigrajski knjižnici prebral vse knjige o bontonu, ki si jih je bilo moč izposoditi.  Ne da bi me kdo silil.  Bonton, lepo vedenje in obzirnost so mi bili vedno pomembni. Zato sem se še dodatno izobraževala in pridobila licenco za izobraževanje s področja poslovnega protokola in bontona v svetovno renomirani šoli The Protocol School of Palm Beach pri mentorici, mednarodno uveljavljeni strokovnjakivnji za poslovni bonton in protokol, Jacqueline Whitmore. Vso svojo poklicno pot sem prebila v gospodarstvu, največ na kadrovskem področju. Zaposlila in odpustila sem ogromno ljudi in sem  iz same frustracije procesa zaposlovanja sestavila priročnik z naslovom Kako do službe. Hecno je, da ga nobena založba ni pripravljena objaviti, kot da v Sloveniji nimamo visoke nezaposlenosti. Ker to znam, pišem tudi o tem kako  hitro in učinkovito do službe. Sem ter tja pišem tudi o drugih stvareh, ki me zanimajo.
   preberi »

  Kako do službe

  Vsem, ki nastopajo na trgu dela, zelo priporočam, da preberejo knjigo gospe magistre Tamare Guzelj Kako do službe. Priročnik mi je dal bistvene napotke, kako pristopiti do morebitnega novega delodajalca. Po poklicu sem tržnica, pa vendar se nikdar, ko sem nastopila na trgu dela, nisem zavedala, da moram tržiti sebe. V priročniku avtorica po korakih podaja nasvete, kako se na trgu dela profesionalno obnašati. Zavedati se moramo, da so tradicionalne metode iskanja zaposlitve neučinkovite; ustvarile so se nove, ki jim je potrebno slediti, in prav te ta priročnik navaja. Ko sem priročnik prebrala, sem nasvete takoj začela uporabljati in lahko se pohvalim, da sem novo službo v uspešnem podjetju dobila le v pičlem mesecu dni.

  Resnično bi se rada zahvalila avtorici, da je priročnik izdala, saj odpre nove dimenzije, kako uspešno vstopiti in nastopati na trgu dela, ki je danes vedno bolj zahteven.

  Mnenja

  "V veselje mi je, da še obstajajo ljudje, ki jim ni vseeno za bonton, ki se radi smejijo, ki radi berejo, ki radi pišejo. :) Upam, da se iz vaše knjige česa naučim in končno najdem službo. Hvala za izkušnjo. Kakršnakoli bo že." Anja

  Bonton za mizo

  Oranizirajte se tako, da na sestanke v restavracijah ne boste zamujali.

  Bonton na delovnem mestu

  E-pošta naj bo kratka, jasna in jedrnata in predvsem slovnično pravilna.

  Razgovor za delo

  Vprašanje študentke zadnjega letnika: "Pa je res na zaposlitvenem razgovoru treba poznati podatke o delodajalcu? A ne zahtevate malo preveč?"

  Odgovor: "Res je treba vedeti čim več o delodajalcu. To je popolnoma normalno in se od kandidatov pričakuje."

  Twitter

  Je vaš šef Rus? - 5 napotkov kako komunicirati z nadrejenim iz Rusije: www.tamaraguzelj.si #poslovnibonton