Domov

  Danes izide knjiga Kako do službe

  Ljubljana, 4. december 2014

  Kdorkoli, ki danes išče službo se zaveda, da tradicionalne metode iskanja dela ne delujejo. V priročniku Kako do službe so navedene uspešne metode iskanja zaposlitve v času recesije in izjemnega tehnološkega napredka, ko je objavljenih prostih delovnih mest malo, iskalcev zaposlitve pa veliko. Do službe, še posebej do dobre službe se danes pride drugače kot pred 5 leti.

   

  Priročnik Kako do službe je učinkovit vodič, ki bo iskalcem službe dal v roko orodja za iskanje dela in zagotovitev zaposlitve. Z internetom, družabnimi omrežji in recesijo se je proces iskanja službe dramatično spremenil.

   

  V Kako do službe se bodo iskalci zaposlitve naučili kako se predstaviti v kaosu, ki mu pravimo zelo konkurečen trg dela in našli zaposlitev, ki si jo želijo. V njem so opisane metode sodobnega iskanja dela, ki so drugačne od tistih, ki so bile uspešne še pred nekaj leti. Priročnik vsebuje praktična navodila, korak za korakom, kako začeti z iskanjem dela, kako in kje neobjavljena delovna mesta poiskati, kako se nanje prijaviti, s praktičnimi primeri in vzorci, vključno s pomenom družabnih omrežij za zagotovitev dela. Hkrati pa priročnik vsebuje praktična navodila kako ravnati na zaposlitvenih razgovorih in po njih, da si iskalec dela zagotovi zaposlitev.

   

  Priročnik Kako do službe je namenjen vsakomur, ki išče novo službo, išče prvo zaposlitev, je brezposelen in nujno potrebuje novo zaposlitev ali pa ima službo in si želi druge. Sestavljen je praktično, z jasnimi navodili in vzorci. Nakup priročnika je naložba v samega sebe in sicer zato, da bo iskalec zaposlitve vedno vedel kako službo poiskati, skozi celo življenje. Hkrati pa je takšnega formata, da ga vedno lahko vzame s seboj, kadarkoli ga bo potreboval zato, da bo službo tudi dobil.

  « nazaj na seznam

  Kako do službe

  Vsem, ki nastopajo na trgu dela, zelo priporočam, da preberejo knjigo gospe magistre Tamare Guzelj Kako do službe. Priročnik mi je dal bistvene napotke, kako pristopiti do morebitnega novega delodajalca. Po poklicu sem tržnica, pa vendar se nikdar, ko sem nastopila na trgu dela, nisem zavedala, da moram tržiti sebe. V priročniku avtorica po korakih podaja nasvete, kako se na trgu dela profesionalno obnašati. Zavedati se moramo, da so tradicionalne metode iskanja zaposlitve neučinkovite; ustvarile so se nove, ki jim je potrebno slediti, in prav te ta priročnik navaja. Ko sem priročnik prebrala, sem nasvete takoj začela uporabljati in lahko se pohvalim, da sem novo službo v uspešnem podjetju dobila le v pičlem mesecu dni.

  Resnično bi se rada zahvalila avtorici, da je priročnik izdala, saj odpre nove dimenzije, kako uspešno vstopiti in nastopati na trgu dela, ki je danes vedno bolj zahteven.

  Mnenja

  "V veselje mi je, da še obstajajo ljudje, ki jim ni vseeno za bonton, ki se radi smejijo, ki radi berejo, ki radi pišejo. :) Upam, da se iz vaše knjige česa naučim in končno najdem službo. Hvala za izkušnjo. Kakršnakoli bo že." Anja

  Bonton za mizo

  Oranizirajte se tako, da na sestanke v restavracijah ne boste zamujali.

  Bonton na delovnem mestu

  E-pošta naj bo kratka, jasna in jedrnata in predvsem slovnično pravilna.

  Razgovor za delo

  Vprašanje študentke zadnjega letnika: "Pa je res na zaposlitvenem razgovoru treba poznati podatke o delodajalcu? A ne zahtevate malo preveč?"

  Odgovor: "Res je treba vedeti čim več o delodajalcu. To je popolnoma normalno in se od kandidatov pričakuje."

  Twitter

  Je vaš šef Rus? - 5 napotkov kako komunicirati z nadrejenim iz Rusije: www.tamaraguzelj.si #poslovnibonton